Team trekt zich uit protest terug uit Hearthstone toernooi, Mei gearriveerd in Hongkong
Blizzard lijkt de gemoederen voorlopig niet bedaard te krijgen na het Hongkong-incident, waarbij Blizzard een Hearthstone-speler schorste nadat die tijdens een live interview had opgeroepen om Hongkong te bevrijden. Hoewel de meningen over de aanpak van Blizzard verdeeld zijn, levert het hele gebeuren het bedrijf voorlopig toch vooral negatieve publiciteit op. Voorlopig lijkt er ook niet meteen verbetering in zicht.
Na een walkout van werknemers en het vertrekken van een caster is nu nog een caster (Nathan "Admirable" Zamora) opgestapt. Ook heeft American University, een team dat deelnam aan een Hearthstone toernooi, zichzelf uit protest teruggetrokken. Eerder had het team tijdens een officiële livestream zijn steun betuigd aan Hongkong. Blizzard was er snel bij om het beeld naar iets anders te wijzigen, maar vervolgens werd het team niet verder gestraft. Daarmee lijkt Blizzard niet consequent op te treden en het is die "hypocrisie" die American University wil aankaarten.
Intussen gaat ook de actie door om Mei van Overwatch tot symbool te maken van de protesten in Hongkong. Daar zijn intussen ook al betogers gespot die Mei effectief meenemen tijdens hun betogingen en via Google wordt het personage nu ook al vaak gelinkt aan Hongkong. Sommigen hopen dat de aanpak van Blizzard op deze manier in hun gezicht ontploft, aangezien het zou kunnen dat China nu Mei zal verbieden en zo ook Overwatch, wat een stevige streep door de rekening zou zijn voor Blizzard.
Het is technisch gezien geen censuur, maar een financiële maatregel. Chinese sponsors worden verplicht door China om zich terug te trekken indien de overheid het protest noet toelaat. Het is niet zo dat Blizzard tegen het verzet van Hong Kong is, maar ze lijden financiële schade hierdoor. Dit is niet alleen in gaming zo, maar doet zich voor in Amerikaanse sport ook, zoals de NBA. Protest wordt niet toegelaten omdat de NBA gesponsord wordt door Chinese bedrijven, en de bedrijven moeten zich terugtrekken van de overheid.
China heeft te veel economische macht over de VS.
Het morele vraagstuk is moeilijk te beantwoorden. Laat je protest toe, dan is er het gevaar dat mensen hun job verliezen, of hou je het protest tegen om jobs te redden? Ik weet niet wat ik zou doen. Misschien dat het beter dat men niet-Chinese sponsors zoekt, om afhankelijkheid te vrijwaren...?
Geplaatst op 2019-10-11 15:01:28
als je uw eigen mening geeft krijg je geen geld meer. klinkt toch als censuur. het is niet alsof de chinezen iemand uit amerika naar een werkkamp kunnen sturen dus moeten ze wel in het geld zitten om ze het zwijgen op te leggen.
Geplaatst op 2019-10-11 15:19:19
Censuur is wanneer een overheid beslist dat je geen vrij recht op meningsuiting hebt. Een bedrijf dat bepaalde praktijken niet wil, is geen censuur omdat het privé is.
In mijn huis mag je geen racistische uitspraken doen. Dat is geen censuur. Want zodra je uit mijn huis bent, zeg je wat je wil.
Geplaatst op 2019-10-11 16:40:00
hoewel uw definitie volledig verkeerd is valt dit zelfs onder hetgeen jij er onder verstaat. als activision het toelaat gaan ze in china geen geld meer krijgen en hun games niet meer mogen verkopen. de makkelijkste manier om een bedrijf het zwijgen op te leggen.
de kans bestaat dan nog dat ze het hier op voorhand doen zonder dat ze al iets gezegd hebben en dan spreken ze van zelfcensuur.
en als jij in uw huis beslist wat mensen wel en niet mogen zeggen is dat ook censuur maar op kleine schaal.
Geplaatst op 2019-10-11 20:08:47
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Censuur_(informatie)
Geplaatst op 2019-10-12 09:55:45
Censuur is het gebruiken van de macht van de staat, een andere controlerende macht, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen.
hetgeen activision doet valt hier dus onder sinds zij de controle hebben over wie mag deelnemen aan hun tornooien. dat maakt hen een controlerend macht.
en bepaalde individuen is jij die thuis bepaalt wat een ander wel of niet mag zeggen.
Geplaatst op 2019-10-12 18:04:45
Een bedrijf is geen controlerende macht, geen groepering en geen individu. Censuur is het aan banden leggen van vrije meningsuiting. Blizzard doet dit niet. Ze hebben die macht niet. Ik heb die macht ook niet. Vrije meningsuiting geldt voor meningsuiting in publieke media, publieke plaatsen, enz... Niet in private omstandigheden.
Regels binnen een private plaats zijn geen censuur.
Je mag het daar niet mee eens zijn, maar dat wijzigt er niks aan.
Geplaatst op 2019-10-12 19:12:46
Good, good. Everything is proceeding as I have foreseen.
Geplaatst op 2019-10-11 18:08:53
https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/037/923/keikaku.jpg
Geplaatst op 2019-10-11 20:14:49