HARDWARE REVIEW | ERAZER MAGE P20 gaming headset
ERAZER kennen we van de laptops en desktops, maar nu kregen we de kans om een accessoire van de fabrikant uit te testen, namelijk de ERAZER Mage P20. De ERAZER Mage P20 is een bedrade headset die op de markt komt met een adviesprijs van 69,99 euro.
Inhoud en technische informatie
De ERAZER Mage P20 komt in één enkele kleur, namelijk zwart.
Inhoud
- Mage P20
- Microfoon
- Handleiding
Technische informatie
- Best wearing comfort thanks to over-ear design
- Outstanding sound and speaker quality with ES9260Q sound chip
- Cable - Volume control: volume control, mute switch, illumination
- RGB lighting with different modes
- Detachable microphone
- Cloth-covered USB cable
- Speaker diameter: 53 mm
- Resistance: 32 Ohm
- Frequency range : 20 Hz - 20 kHz
- Dimensions (LxWxH): ca. 19,5x16,6x9,6 cm
- Weight: ca. 402 g.
- Cable length : ca. 240 cm
Van dichterbij bekeken
Software
De headset komt zonder benodigde software.
Ervaring
Om te beginnen is het merendeel van de headset gemaakt van plastiek, maar die voelt wel stevig aan. We ondervonden eigenlijk weinig flex bij het op- en afzetten, wat natuurlijk een pluspunt is want zo kan je niet meteen schade aanrichten bij dagelijks gebruik. Verder is de microfoon afneembaar, dus wanneer je niet in een voice chat zit, kan deze makkelijk aan de kant. Het hoofdkussentje is zacht en naast de plastiek vinden we aan de oorschelpen ook een metalen frame terug.
De Mage P20 is een bedrade headset en hoewel de kabel wel wat lengte heeft (240 cm), vonden wij dit nog te weinig voor onze setup. We moesten de headset aan de voorkant van onze pc aansluiten om zo voor ons uit te leggen. Zo konden we dus niet aan de achterzijde werken of we moesten het in een van onze schermen pluggen. Op de kabel vind je ook een bedieningshubje terug waarmee je het volume kan wijzigen, de microfoon kan (de)activeren of het kleurtje kan wijzigen op de headset. Voor de kleuren krijgen we wel enkel presets en dus valt er niet te personaliseren. De knop voor de microfoon vinden we ook niet meteen handig, want het was nooit meteen duidelijk of de microfoon nu was gedeactiveerd of actief. Ook bij calls waar we ervoor nog actief waren, waren we ineens niet meer hoorbaar omdat we vermoedelijk per ongeluk de knop ingedrukt hadden.
Qua geluid mag je jezelf verwachten aan drivers die zich voornamelijk op de lagere frequenties richten. Bass gedreven muziek zal tot zijn recht komen, maar echt zuiver vonden we het niet klinken. De mid en highs komen zachter door wat natuurlijk een gemis is bij andere muziekstijlen. In een call is deze headset dan weer wel perfect, onder meer omdat alles goed afgesloten wordt van van de buitenwereld, dus geluiden van buitenaf worden afgeblokt. De hoofdband van de headset vonden we na enige tijd wel wat beginnen doorwegen op ons hoofd wat voor wat ongemak zorgde.
Een voorbeeld van de audiokwaliteit van de microfoon kan je hieronder terugvinden. Je merkt meteen dat het volume niet meteen goed is, maar we vonden ook niet meteen hoe je dit kan versterken via de headset zelf.
Conclusie
De prijs van 69,99 euro ligt niet meteen hoog wanneer we kijken naar andere headsets, maar we vonden de headset wel wat tegenvallen. De microfoon is stil en het geluid richt zich voornamelijk op de lagere frequenties waardoor de rest er niet goed doorkomt. De kabel komt met een lengte van 2,4 meter, maar deze mocht voor onze setup nog ietsje langer zijn. Daarnaast konden we de headset geen uren verdragen, want na een tijd begon deze door te wegen.