HANDS-ON met enkele van de nieuwste Square Enix games
Onlangs kregen we een fijne uitnodiging in de bus. Of we niet even naar Londen wilden komen voor Square Enix Plays 2022 om daar de toekomstige line-up van de Japanse uitgever even kort uit te testen. Zo’n kans lieten we natuurlijk niet schieten en na een ritje met de Eurostar en wat lekkere bao’s als lunch deden we ons rondje om wat games uit te testen.
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
Als fan van Final Fantasy en dan vooral van het zevende deel werden we onmiddellijk aangetrokken door Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion. Dat is een flinke remaster van de originele titel die in 2007 verscheen op PSP en daar hoge ogen gooide.
In de game volg je het verhaal van Zack, die als SOLDIER steeds meer te weten komt over de geheimen achter Shinra. Het is dan ook een prequel op Final Fantasy VII, met een flinke rol voor Sephiroth, de grote slechterik uit het zevende deel.
De remaster bevat verbeterde graphics, een aangepast combatsysteem en een opgepoetste soundtrack. Bovendien zijn alle dialogen nu volledig ingesproken, waardoor deze Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion meer dan ooit aanvoelt als een volwaardige Final Fantasy-game. Niet dat het helemaal de diepgang heeft van de RPG’s in de hoofdlijn, maar Crisis Core kan zonder problemen op eigen benen staan.
Dat verbeterde combatsysteem gooit de interessante punten van het origineel, waar je deels afhankelijk bent van random cijfertjes, niet helemaal overboord. Dat klinkt frustrerend, maar zorgt net voor een soort tactische combat, waarbij je als speler altijd klaar moet zijn om je stijl aan te passen aan de voordelen die je net op dat moment krijgt.
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion ziet er heel sterk uit en moet de perfecte game worden voor gamers die meer willen weten van Zack uit Final Fantasy VII.
Star Ocean: The Divine Force
Star Ocean is een reeks die al heel wat jaren meegaat, ongeveer 25 jaar om precies te zijn, en dat wordt gevierd met Star Ocean: The Divine Force. De game is een stevige action-JRPG, die vooral opvalt vanwege het gebruik van de Vanguard Assault. Dat is een systeem waarmee je heel wat bewegingsvrijheid krijgt. Je kan er mee rondvliegen, razendsnel aanvallen, vijanden verrassen en nog meer. In combinatie met normale aanvallen kan je zo heel wat schade aanrichten, nog voor je vijanden doorhebben dat ze in de problemen zitten. Zetten ze toch de tegenaanval in, dan zorgt een goed getimede dodge er voor dat je daarna weer vol in de aanval kan gaan.
De Vanguard Assualt zorgt zo toch voor een indrukwekkende combat, die tactischer is dan ze op het eerste zicht oogt. Gamers die gewoon op de knoppen rammen zullen niet ver komen in deze Star Ocean: The Divine Force.
Over het verhaal kunnen we momenteel nog niet veel vertellen, maar we verwachten ons weer aan een uitgebreide verhaallijn die ons doorheen de hele spelwereld van Star Ocean: The Divine Force zal voeren.
Valkyrie Elysium
Van de ene action-JRPG naar de andere, bij Square Enix is het meestal geen grote sprong en dat was ook in Londen niet het geval. Tijd dus voor Valkyrie Elysium, dat de Noorse mythologie in een Japans jasje steekt en je heel wat vijanden in mootjes laat hakken.
Het verhaal van Valkyrie Elysium draait rond ... Valkyrie, die van Odin de opdracht heeft gekregen om de wereld te redden van Ragnarok, oftewel het einde der tijden. En hoe kan je dat anders het beste doen dan door een heleboel monsters aan je degen te rijgen.
Als Valkyrie kan je heel wat combo’s en magische aanvallen uit je mouwen schudden, om zo heel wat schade aan te richten. De combat in Valkyrie Elysium voelt dan ook vloeiend aan, op basis van onze korte speelsessie, al is het misschien wel een beetje jammer dat het aanvoelde alsof we gewoon van arena naar arena liepen, om dan telkens wat monsters af te slachten. Wie op zoek is naar een game waar zowat alles gefocust is op de actie, die zit bij Valkyrie Elysium alvast goed.
Dragon Quest Treasures
Afsluiten doen we met Dragon Quest Treasures voor Nintendo Switch. Daarin kruipen we in de huid van Erik en Mia, broer en zus. Bij het begin van de game leven ze op een Vikingschip, dat op hun rooftochten al heel wat schatten heeft mogen verzamelen. Jammer genoeg hebben Erik en Mia nog niets te pakken gekregen en besluiten ze er dan maar op hun eentje op uit te trekken. Al snel komen ze op een bizar eiland terecht dat heel wat schatten bevat om op te graven.
Op hun reis komen Mia en Erik heel wat vriendelijke monsters tegen, die zich bij hun team zullen voegen. Gelukkig maar, want er schuilen ook heel wat gevaren op Draconia, zoals het eiland heet.
Dragon Quest Treasures ademt een amusant sfeertje uit, maar is duidelijk niet de moeilijkste game die binnenkort zal verschijnen. De monsters die zich bij je aansluiten vechten vanzelf en doen ook flink wat schade, waardoor gevechten in onze demo niet bepaald uitdagend waren. Ook de vertelling van het verhaal en de visuele invulling doen vermoeden dat hier toch eerder op jongere gamers wordt gemikt, al is dat natuurlijk geen probleem.
Het zoeken naar schatten wordt wel op een leuke manier gedaan. Bepaalde monsters geven je Treasure Vision, wat zoveel wil zeggen dat je een afbeelding te zien krijgt met een kruisje op, waar dan een schat moet liggen. Je moet dan op zoek naar de juiste plek en beginnen graven. Net als bij de rest van de game is het ook hier niet echt moeilijk en brengen je compagnons je op de hoogte wanneer er een schat in de buurt is en je dus Treasure Vision moet gebruiken.
Ik veronderstel dat Erik en Mia, dezelfde personages zijn uit Dragon Quest XI? Ik vind de artstyle van Star Ocean achteruitgaan, de gameplay van Valkyria Elysium meh aangezien ik meer fan was van de gameplay in Lenneth en Sylmeria. Crisis Core Reunion zal ik in huis halen puur uit nostalgie.
Geplaatst op 2022-09-22 09:07:41, bewerkt op 2022-09-22 09:10:08
Zo goed is m'n kennis van de reeks niet, maar op basis van hun uiterlijk durf ik te zeggen van wel
Geplaatst op 2022-09-22 09:37:17
thx :)
Geplaatst op 2022-09-23 10:22:25