Overleven in Kingdom Come: Deliverance 2 is meer dan vechten alleen
ADVERTORIAL | Het is geen geheim dat je in Kingdom Come: Deliverance 2, net als in de eerste game, met enige regelmaat wat bloed zal moeten vergieten. Je bent nu eenmaal een man met een doel en om dat te bereiken moeten er koppen rollen terwijl jij als het even kan in leven blijft. Een goed wapenarsenaal is dan ook geen overbodige luxe, al is er hoe dan ook meer nodig om te overleven in het middeleeuwse Europa van de 15de eeuw.
Kingdom Come: Deliverance 2 verschijnt op 4 februari 2025 voor pc, PS5 en Xbox Series X|S. Meer informatie over de game is te vinden via kingdomcomerpg.com.
Van bijlen tot kruisboog
Natuurlijk zal vechten een belangrijk element zijn om te kunnen overleven in Kingdom Come: Deliverance 2. Net als in de eerste game is het vechtsysteem historisch accuraat en kan je zelf kiezen welke stijl je hanteert om jezelf te verdedigen en tegenstanders te verschalken. Doorheen de game zal je ook beter en beter worden in het hanteren van bepaalde wapens.
Zo kan je kiezen voor brute kracht, in welk geval iets als een bijl vaak al volstaat. Daarnaast kan je natuurlijk ook met een zwaard aan de slag gaan, waarbij je dan ook nog eens de keuze hebt tussen de zwaardere exemplaren en lichtere varianten die een meer verfijnde techniek vereisen.
Ook afstandswapens zijn uiteraard een optie, met pijl en boog voorop. In Kingdom Come: Deliverance 2 echter verschijnt ook de kruisboog op het toneel, waarmee je als speler een nieuwe optie krijgt om dodelijk uit de hoek te komen en de uitkomst van een gevecht te bepalen.
Welke stijl je ook kiest, sowieso zal het belangrijk zijn om je wapens goed te onderhouden. Een zwaard dat breekt ben je immers voor eens en altijd kwijt, terwijl je met een vuurwapen het risico loopt dat het in je handen ontploft, waardoor je zelf verwondingen oploopt.
Weten wat je in handen hebt en hoe je ermee omgaat is dus de boodschap, al kan het ook zijn dat je soms eens geen wapen bij de hand hebt. Je blote vuisten zijn dan nog de enige optie, maar gelukkig biedt Kingdom Come: Deliverance 2 ook daar een intuïtief vechtsysteem om mee aan de slag te gaan.
Eten, slapen en meer
Combat is dus belangrijk in Kingdom Come: Deliverance 2, maar om echt te kunnen overleven is er meer nodig dan goed overweg kunnen met je zwaard of kruisboog. Ook de beste ridder van Europa kan immers moeilijk de strijd aangaan met een lege maag.
Net als andere RPG's beschikt ook Kingdom Come: Deliverance 2 over survival mechanics, maar dan vooral in functie van de authenticiteit en om spelers de kans te geven zich nog meer in de spelwereld onder te dompelen.
Net als in het echte leven dient eten dus gewoon om je maag te vullen en niet om je zwaard een of andere stat boost te geven. Slapen dan weer is nodig om niet doodvermoeid op het strijdtoneel te verschijnen, wat dodelijke gevolgen kan hebben.
Eten en slapen zijn zodanig geïntegreerd in Kingdom Come: Deliverance 2 dat ze natuurlijk aanvoelen en op die manier bijdragen aan een nog realistischere ervaring. Je moet er niet alleen bewust je tijd voor nemen, je moet er vaak nog even bij nadenken ook.
Voedsel bijvoorbeeld is belangrijk, maar niet altijd zomaar beschikbaar. Een voorraadje meenemen tijdens je avontuur van hier naar daar is dan ook geen overbodige luxe, maar dan kies je beter voor gedroogd fruit en vlees dat langer houdbaar is.
Als je een dutje doet dan weer kan je dat best op een veilige plaats doen. Slaap je ergens waar het niet hoort, dan kan je stevig aangepakt worden en los daarvan bestaat er altijd een risico dat je overvallen wordt, zelfs wanneer je denkt een veilig plekje gevonden te hebben.
Dagdagelijkse handelingen des levens maken dus integraal deel uit van Kingdom Come: Deliverance 2, van jagen en koken tot slapen om op krachten te komen, al mag het er in bed af en toe ook wat actiever aan toegaan ook.
Deze advertorial werd onafhankelijk van de 4Gamers redactie gepubliceerd in samenwerking met PLAION