REVIEW | Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice
De Leisure Suit Larry franchise is ouder dan veel van onze lezers. Het personage Larry is geboren in 1987 en verslijt de ene na de andere vrouw wanneer hij op de versiertoer gaat. Althans dat is wat hij probeert. Hij verslijt de vrouwen namelijk vooral mentaal met zijn slechte oneliners en seksueel getinte grappen. In deze point-and-click spellen moet je meestal een mysterie oplossen en ondertussen proberen om van bil te gaan. Dat is ook in Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice niet anders.
Ontwikkelaar CrazyBunch heeft Larry onlangs schoppend en schreeuwend de 21e eeuw in gesleurd met de game Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry. Hoewel Wet Dreams Dry Twice een direct vervolg is van het verhaal, hoef je het voorgaande deel niet eerst te spelen. Je krijgt meteen een complete geschiedenis voorgeschreven, waarna je aan de slag gaat. Het komt er op neer dat Larry Laffer met de knapste vrouw van het Mexicaanse dorpje Cancum mag trouwen. Zijn hart behoort echter toe aan Faith Less, een vrouw die verdwaald is op zee en mogelijk is aangespoeld op een Caribisch eiland. Larry gaat op zoek en raakt al snel verwikkeld in een race tegen de klok waarbij de toekomst van de planeet op het spel staat.
De charme van deze game ligt in de onwetendheid van Larry. Hij ondergaat het hele verhaal terwijl hij gewoon op zoek is naar knappe vrouwen om binnen te draaien. De humor is gebouwd op dubbelzinnige uitspraken en op de buitensporige opmerkingen die Larry steeds maakt. Alles draait natuurlijk om seks en dus kun je geen omgeving passeren zonder dat je tal van objecten in de vorm van penissen en borsten passeert. Denk hierbij aan palmbomen waarbij twee kokosnoten aan de stam liggen of bloemen die verdacht veel lijken op een vagina. Wanneer je net begint te spelen, heeft alles een zekere charme. Vervolgens zul je een afkeer krijgen van alle seksuele grappen. Als je daarna nog een uur doorspeelt, wordt alle infantiele humor zo over de top dat je niet anders kunt dan lachen met alle gekke situaties. Op een vreemde manier werkt het gewoon.
Wet Dreams Dry Twice brengt Larry weer terug naar zijn oorsprong en dat betekent old-school point-and-click. In elke omgeving kun je op tal van voorwerpen klikken waarna Larry een opmerking geeft. Je kunt ook een hoop voorwerpen in je broekzak stoppen om ze vervolgens in de juiste omstandigheden boven te halen. Een combinatie van het juiste voorwerp op de juiste plek zal het verhaal voortduwen. Bijvoorbeeld: Larry moet gaan zeilen op een vlot maar wil niet zonder vrouwelijk gezelschap vertrekken. Geen enkele vrouw wil mee en dus moet je met een volleybal, wat lippenstift en een pruik een vrouwenhoofd maken waar een gat in zit. Als een volleybal goed genoeg is voor de fluit van Tom Hanks, dan is het ook goed genoeg voor de fluit van Larry.
Op zijn meest geniale momenten doet het spel zelf denken aan de klassieke Monkey Island games van LucasArts. Helaas zijn deze geniale momenten eerder beperkt. De moeilijkheidsgraad ligt namelijk erg laag, doordat je steeds kunt nagaan op welke voorwerpen je allemaal kunt klikken. Daarnaast is er ook een to-do lijst op je smartphone, waarbij je precies kunt nakijken wat je nog moet afhandelen. Er is ook een blauwdruk-applicatie waardoor Larry complexe apparaten kan maken. Deze applicatie geeft aan welke voorwerpen Larry nog nodig heeft om het apparaat te kunnen bouwen. Dit maakt Wet Dreams Dry Twice redelijk eenvoudig. Goed voor nieuwkomers in het genre, maar gamers die vertrouwd zijn met point-and-clicks zullen hier maar weinig uitdaging vinden. De moeilijkheidsgraad wordt naarmate het einde wel wat opgekrikt, maar als je in de perverse mindset van Larry kunt kruipen, lukt het alsnog best snel.
Wet Dreams Dry Twice geeft ons hoop dat er nog ruimte is anno 2020 voor de grofgebekte Larry Laffer. De humor is infantiel, over de top en in overdaad aanwezig, maar weet toch altijd je aandacht te grijpen omdat je nooit precies weet waar het verhaal naartoe gaat. Laat je niet misleiden door de humor, want de gameplay is serieus (maar niet al te moeilijk) en brengt een ode aan de klassieke point-and-click spellen van de jaren negentig. De standaard prijs van 35 euro lijkt ons echter te prijzig voor de inhoud van het spel. Daardoor kun je beter nog even wachten op de solden.
- Klassieke point-and-click
- Humor in elke pixel
- Eenvoudig
- Prijs-kwaliteit
- Grafisch ondermaats
Game met hem blijft awesome, ook deze,
Geplaatst op 2020-10-29 18:03:16