My Hero One's Justice 2
De laatste maanden lijkt het wel alsof Bandai Namco ons wil onderdompelen in een volledig Japanse sfeer met om de paar weken een nieuwe animegame. Na DragonBall Z Kakarot en One Punch Man is het nu de beurt aan My Hero Academia om te tonen wat het in zijn mars heeft.
De My Hero One’s Justice-serie is alweer aan zijn tweede telg toe en van op een afstand lijkt dit tweede deel wel heel hard op de eerste game die in 2018 werd uitgebracht en die wij toen een score van 62 gaven. Dat is echter niet het geval. Er zijn heel wat veranderingen doorgevoerd, hoewel de doelgroep precies hetzelfde is gebleven. Die doelgroep zijn de fans van de anime of de manga. Nieuwkomers zullen zich niet echt aangetrokken voelen tot deze game.
Gelukkig zijn wij goed bekend met de anime, die zowel in Japan als in het Westen bijzonder populair is. Het is een geestige, spectaculaire anime met een groot aantal interessante personages en het zou zelfs een zonde zijn moest er geen goede fighter gemaakt worden van een manga/anime met zoveel interessante personages.
Zoals het een Japanse game betaamt, is My Hero One's Justice 2 een arena-vechter, waarbij de deelnemers in de gevechten niet beperkt zijn tot een tweedimensionaal veld, maar zich vrijelijk door een kleine arena kunnen bewegen en tegelijkertijd alles te vernietigen. Daarmee is de spelwijze dan ook nagenoeg identiek aan die van zijn voorganger.
Het verhaal van My Hero One's Justice 2 is hetzelfde als dat van de manga en de serie. In een wereld waar bijna iedereen wordt geboren met zijn eigen unieke vaardigheid en waar er bijna evenveel superhelden zijn als "gewone mensen", streeft iedereen (nou ja, in ieder geval de mensen van Japan) ernaar om de prestigieuze heroïsche academie van UA High School te betreden. De hoofdpersoon Izuku Midoria (of simpelweg "Deku") is een van de gelukkigen, ondanks het feit dat hij als de meest gewone persoon was geboren. Hoe? Hierbij werd hij geholpen door de beroemdste held ter wereld, de legendarische Almight.
Het plot van het spel zelf vindt zijn oorsprong ergens in het midden van het derde seizoen van de anime en eindigt in het midden van het vierde seizoen, dat nu nog aan de gang is. Zo zullen veel nieuwe gezichten die kijkers in het vierde seizoen hebben ontmoet, verschijnen in My Hero One's Justice 2. Naast alle personages uit het eerste deel (inclusief alle DLC's), kun je favorieten ontmoeten zoals Mr. Compress en Twise. Nieuwe studenten zijn onder meer Mirio Tagata, Nedira Hado en Tamaki Amaziki. Met andere woorden, er zijn veel helden en schurken. Het totaal komt in deze titel op 40 verschillende characters.
Zoals vaak met dit soort games op basis van een licentie, verrast My Hero One's Justice 2 hier en daar aangenaam met nieuwe ideeën, maar blijft het ook ergens pijnlijk voorspelbaar. Sommige personages (zoals Sir Night Eye, die een uur in de toekomst kan zien) hebben complexe vaardigheden die niet gemakkelijk naar een game kunnen worden overgebracht, maar ontwikkelaar Byking is er daar toch in geslaagd. In het geval van Night Eye hebben de ontwikkelaars een soort 'schaduw' toegevoegd die alle aanvallen van de tegenstander uitdeelt. Niet iedereen werd zo goed naar de virtuele wereld gebracht. Mirio verschilt bijvoorbeeld niet veel van de Almight.
De gameplay zelf is uiterst eenvoudig en fun. De personages stralen uitstekende animatie, reactievermogen en behendigheid uit en dit creërt een aangename indruk. Het is gewoon leuk om te spelen, wat erg belangrijk is voor elk vechtspel. Zelfs zonder een volwaardige verhaalmodus is er iets om uren speeltijd aan te besteden, zelfs als je geen partner hebt voor lokale gevechten.
My Hero One's Justice 2 besteedt veel aandacht aan de modi voor één speler. Hier kun je even je kennis van de gebeurtenissen van de afgelopen seizoenen van My Hero Academia opfrissen, deelnemen aan de meest memorabele veldslagen en ze vanuit nieuwe invalshoeken bekijken. Bovendien kun je spelen met zowel helden als schurken. Er is ook een "Mission-modus", waarmee je de geselecteerde helden kunt upgraden, en de meer traditionele "Arcade" -modus, waar de geselecteerde held of schurk met een reeks rivalen vecht en de eindbaas bereikt.
Dankzij de ingebouwde editor kun je je eigen kostuums maken, maar helaas kun je geen eigen helden maken. Jammer, maar daar valt nu eenmaal weinig aan te doen. Aangezien dit een gelicentieerd spel is, had het veel erger kunnen zijn. De ontwikkelaars waren niet lui en bewezen dat ze om het IP geven. En hoe meer je weet over de vele helden van deze prachtige manga, hoe aangenamer je het zult ervaren.
Wat de graphics betreft hoeft My Hero One's Justice 2 zich nergens voor te schamen. Nee, het is misschien niet de meest indrukwekkende game ooit, maar over het algemeen is het niet slecht: de ontwerpen komen overeen met de canon en in actie ziet alles er erg mooi uit. Ondanks de enorme populariteit van de anime, bleven de makers geïnspireerd door de manga met de bijbehorende stijl. Over het algemeen heerst hier de fanservice, maar zo moet het ook in dit soort game. Wij speelden daarnaast ook de Nintendo Switch-versie, en zowel handheld als docked zagen wij geen vertragingen tijdens het vechten.
Eigenlijk is het spel ook erg ... Japans, met constant geschreeuw na elke uitgedeelde slag. Het zal vervelend zijn voor iemand die hier niet gekend mee is, dus je bent gewaarschuwd. Trouwens, de gesproken taal is niet vertaald - zoals alle "echte" fans van anime het gewoonlijk het liefst hebben. Je krijgt dus alleen Engelse ondertitels. Sommigen zullen dat jammer vinden, maar de fans zal het niet deren. Wij zijn echter het minst tevreden over de constante laadschermen; zelfs bewegen in het hoofdmenu is erg frustrerend door constant pauzeren. Een heus gemis voor een anders vloeiende game.
- Vloeiende combat
- Veel speelbare personages
- Veel laadschermen
- Geen Engelse voice-overs
Geen Engelse voice overs is negatief?
Geplaatst op 2020-03-24 15:20:00
vond k ook een raar minpunt
Geplaatst op 2020-03-24 20:21:17