Naruto to Boruto: Shinobi Striker
Anime is de laatste tijd in opmars mede dankzij Netflix en beroemde series zoals Dragonball, One Piece en natuurlijk Naruto. De serie van Naruto mag dan wel gedaan zijn, dat weerhoudt uitgever Bandai Namco er niet van mooi verder te doen met games uit te brengen rond de blondharige ninja. Naruto to Boruto is een grootse mengeling van alles Naruto en Boruto, en focust zich voornamelijk op het online gedeelte, iets wat misschien niet de beste optie leek.
Shinobi Striker speelt zich af tussen het einde van Naruto Shippuden en het begin van Boruto: the Next Generation. In tegenstelling tot de Naruto Ultimate Ninja Storm games kun je hier je eigen character maken of een bestaand ‘Master Character’ kiezen om mee te spelen. De game is een meer open arena fighting game geworden, waarin de game ook veel gebruik maakt van het verplaatsen van je character over de map. Je kan ofwel alleen spelen in enkele offline modes of het gevecht online aangaan met vier-tegen-vier gevechten om te zien welk team er het beste is.
De combat in Shinobi Striker heeft veel weg van de animatie serie, want net zoals in de serie kun je de op de muren lopen of over water, kun je ook bedrade kunai gebruiken om van locatie naar locatie te springen, zoals pakweg bomen, en de omgeving naar wens gebruiken om je tegenstander te vlug af te zijn. Reken daarbij dat je vaak met meerdere tegenstanders en metgezellen speelt en de gevechten lijken al gauw even hectisch als in de anime.
Je character kun je uitbouwen naar vier verschillende speelstijlen. Attack, Defense, Range en Heal. Elk allemaal volledig anders spelend met unieke aanvallen, wapens en skill sets. Een goede combinatie van deze rollen in je team hebben is essentieel om de overwinning te behalen. Combo’s maken is makkelijk en kan door meerdere keren op dezelfde knop te drukken, maar ontwijken en blokken zijn noodzakelijk om niet snel het loodje te leggen.
De game wordt aanzien als altijd online, al kun je ook enkele VR-missies alleen spelen. In de Story Mode kan je verschillende belangrijke gebeurtenissen uit Naruto herbeleven, door de ogen van de personages. Het lijkt niet echt speciaal, maar je kan er vele uren aan kwijt en nooit de online wereld aanraken, terwijl je jouw avatar sterker maakt door hem te levelen, het unlocken van nieuwe VR Masters (welke je nieuwe skillsets en kostuums bieden) en het verzamelen van scrolls. Deze laatste kun je aanzien als de loot boxes van Shinobi Striker.
Het lijkt erop dat deze game heel wat te bieden heeft, maar de VR missies zijn niet altijd zo super. Je hebt geen optie om tekst te skippen, en de VR Masters kunnen er wel wat van om uitleg en geschiedenis van Naruto te geven, zelfs nadat je een missie al hebt gespeeld en wilt opnieuw spelen om bijvoorbeeld geld (Ryo) te verzamelen. Ook kun je de missies slechts één per één ondergaan en is er zelfs een bug waar je soms de game moet verlaten om de volgende questgiver te doen spawnen.
Naast het feit dat de singleplayer wat minder is moet je ook rekening houden dat in deze game je level ook bepalend is voor wat je allemaal aankan. Onze level 20 character kon het online natuurlijk niet halen tegenover een level 50, al is de matchmaking meestal wel spot on. Maar indien het systeem net geen gelijkwaardige levels vindt, zal hij je al snel tegenover een hoger level zwieren. Iets wat misschien wel voor problemen kan zorgen als je niet snel genoeg de game kan spelen, levelen, skills sets en wapens bijeen kunt sparen. Ook bezit deze game geen lokale multiplayer. Dit heeft te maken met de vrije camera en de grotere arena’s waarin gevochten wordt, maar voor een fighting game is het toch een serieus gemis ten opzichte van voorgaande Naruto games.
Naast deze beperkingen is de Shinobi Striker nochtans perfect om eens je eigen ninja te maken die je helemaal naar je hand kan zetten dankzij de vele verschillende opties van wapens, speelstijlen en bergen aan verschillende items die te vinden zijn in de game. Als je alles eens wilt uittesten ben je gegarandeerd uren lang bezig met nieuwe manieren te vinden om je character aan te passen en op nieuwe manieren te spelen.
- Je eigen ninja maken
- Verschillende gevechtsstijlen
- Soms een bug
- Één quest per keer
- Geen lokale multiplayer