SNK Heroines: Tag Team Frenzy
SNK Heroines: Tag Team Frenzy
[Gespeeld op Nintendo Switch]
De Nintendo Switch is intussen rijkelijk door zowat elk genre voorzien, maar vooralsnog ontbreekt het de wat stoutere en pikantere games uit Japan. SNK Heroines brengt hier verandering in, door de bekende SNK-dames in allerhande schaarse outfits met elkaar te laten vechten. Zit er effectief wat inhoud in de game, of hebben we hier met pure en schaamteloze fanservice te maken?
Qua verhaal kent SNK Heroines een story mode die in de meeste fighters eigenlijk een arcade mode genoemd wordt. Je zal namelijk slechts enkele zeer korte cutscenes te zien krijgen, waarin de vrouwelijke fighters in een kasteel bespioneerd worden door een of andere mysterieuze persoon. Het geheel komt toch wat te awkard en creepy over, zelfs voor een game waarin fanservice hoog aangeschreven staat. Bovendien is er praktisch geen verschil tussen de fighters wat het verhaal en diens cutscenes betreft.
De gameplay in SNK Heroines is behoorlijk standaard en eenvoudig gehouden. De meeste fighters overweldigen wel eens vlug met hun hoeveelheid aan knoppencombinaties, maar men houdt het hier dus zeer simpel. Slaan, schoppen, verdedigen of combinaties van reeds genoemden zijn mogelijk in deze 2vs2 tag-team fighter, maar het wordt dus nooit te complex om uit te voeren. Op dit vlak is de game dus wel voor iedereen toegankelijk, al zullen SNK-puristen allicht wel wat op hun honger blijven zitten.
Er is echter wel een kleine twist aan de gekende fighter formule toegevoegd. Het is namelijk onmogelijk om de tegenstander op de klassieke manier K.O. te slaan, daar je steeds een speciale dream finisher move dient uit te voeren om de vijand te verslaan. Deze move kan enkel onder bepaalde voorwaarden uitgevoerd worden, dus het tij kan te allen tijde keren voor iemand die bijvoorbeeld in het rood staat.
In totaal heb je de keuze uit 14 verschillende vrouwelijke personages. Deze personages kunnen naar believen gestyled worden met de 140 verschillende accessoires. Het spreekt voor zich da je de meeste accessoires en kleren vrijspeelt wanneer aan bepaalde voorwaarden in het spel voldaan worden. Gelukkig kan al deze klederdracht ook effectief tijdens de gevechten gebruikt worden en betreft het hier dus niet een eenvoudige dressing room modus of iets dergelijk. Sowieso is dit hetgeen waar de game in uitblinkt, je kan je favoriete 'SNK waifus' in verschillende outfits bewonderen.
Op audiovisueel vlak doet SNK: Heroines gewoon wat het hoort te doen. De zeven stages zijn kleurrijk, de dames zijn goed vormgeven en de deuntjes vullen de actie goed aan. Men heeft voor de Nintendo Switch geprobeerd om het verschil met de PS4-versie zo minimaal mogelijk te houden, maar dit houdt wel in dat de game regelmatig tussen een framerate van 30 en 60fps wisselt, wat vaak toch wel iets te opvallend is en niet altijd even aangenaam voor een game in dit genre is.
Tot nu toe kunnen we spreken of een zeer behoorlijk totaalpakket. Het addertje onder het gras komt in de vorm van de meegeleverde online multiplayer die toch wel zeer teleurstellend is. We kregen te maken met een zeer onstabiele ervaring en de matches zelf kenden redelijk wat input delay en een aantal moves werden niet altijd even accuraat geregistreerd of uitgevoerd. Normaal gezien zijn dergelijke problemen vrij goed op te lossen met een patch of wat aanpassingen aan de server, al kunnen we momenteel moeilijk inschatten of de ontwikkelaar dit euvel effectief zal verhelpen.
- Zeer toegankelijk combat-systeem
- Accessoires en customization
- De dames zien er goed uit
- Online-ervaring
- Verhaal