Total War Saga: Troy
Creative Assembly is met Total War al heel wat kanten opgegaan en we hebben al flink wat verschillende historische periodes mogen ontdekken in de strategiegames van de ontwikkelaar. Met Total War Saga: Troy wordt er daar nu nog eentje aan toegevoegd. Hopelijk wordt dit niet het paard van Troje voor de reeks (sorry, die konden we niet laten liggen).
Total War Saga: Troy wordt gemaakt door Creative Assembly Sofia. Ze werkten eerder al mee aan een aantal Total War-titels, maar het is hun eerste game die ze volledig zelf maken. Een grote test dus voor de Bulgaarse studio.
Met Total War Saga: Troy, dat toebehoort tot de Saga-games binnen de reeks, gaan we in de franchise verder dan ooit terug in de tijd, helemaal naar het Bronzen Tijdperk. Zoals de naam al doet vermoeden keren we terug naar de oorlog om Troje, die volgens de legende begint door de ontvoering van Helena door Paris. Die legende wordt ook grotendeels gevolgd in Total War Saga: Troy, want de makers hebben de Ilias van Homeros gevolgd als grootste leidraad.
Dat wil ook zeggen dat we in deze game te maken zullen krijgen met een mix tussen feit en fictie. Er zijn een aantal zaken geweten over Troje en de ondergang van de stad, maar een groot deel is toch ondergedompeld in legendes.
Die mix wordt op verschillende manieren naar voor gebracht in de game. Om te beginnen kreeg de "shroud" een mythisch sausje. De shroud bedekt de stukken op de map die je nog niet ontdekt hebt en daar zullen figuren op te zien zijn, die teruggrijpen naar de mythes rond Troje.
Ook de leiders van de verschillende facties - 8 in totaal, verdeeld tussen Grieken en Trojanen - bestaan uit die mix, met namen als Hektor en Achilles. Er loopt zelfs een Minotaurus rond, al is dat geen echte mens-stier, maar gewoon een grote krijger met een stierenkop op zijn hoofd. Op die manier probeert de ontwikkelaar steeds te spelen met wat echt en wat fictie is.
Elke factie heeft zijn eigen speciale tactieken en troepen, die je speelstijl zullen bepalen. Omdat we ons in het bronzen tijdperk bevinden, is er amper sprake van paarden en worden de meeste oorlogen uitgevochten met infanterie.
Zelfs de goden zijn aanwezig, met de Olympus als herkenbaar punt op de map. In totaal duiken er zeven goden op in Total War Saga: Troy, die je als speler om bepaalde gunsten kan vragen. Zorg er dus voor dat je de juiste goden aanbidt, als je de strijd wil winnen.
Total War Saga: Troy moet natuurlijk ook over resources beschikken en hier zijn dat er vijf: voedsel, hout, brons, steen en goud. Die eerste vier zijn de basismaterialen, die je in overvloed zal nodig hebben. Goud is al iets minder voorhanden en is het belangrijkste materiaal om de meer unieke troepen aan je leger toe te voegen.
Sold
Geplaatst op 2019-09-19 20:48:40