Hands-on: Rage 2
Rage 2
Soms moet je maar vijf minuten een game spelen om te begrijpen door wie het is gemaakt. Rage 2 is zo’n game. Na de eerste minuten heb je immers geen enkele moeite om te geloven dat id Software en Avalanche Studios verantwoordelijk zijn voor deze knotsgekke shooter. Gaan en knallen, dat is het devies van Rage 2.
Rage 2 speelt zich 30 jaar na de eerste Rage af. De wereld is nog altijd volledig in chaos en bevolkt door een heleboel gekken die het zo niet op je begrepen hebben. Gelukkig beschik jij over een arsenaal wapens om ze allemaal een kopje kleiner te maken.
Om te beginnen krijg je natuurlijk toegang tot de typische wapens, zoals machine guns, shotguns en ga zo maar door. Daarnaast keert de wingstick terug en ditmaal heeft die flink wat upgrades meegekregen. Je kan de dodelijke boemerang nog altijd gewoon naar vijanden smijten, maar nu kan je ook tegenstanders achter een hoekje aanvallen, wat de wingstick bijzonder dodelijk maakt.
Is dat allemaal nog niet voldoende voor je, dan heb je ook nog de nano-powers, waarmee je zelfs zonder wapens flink kan uithalen. Zo kan je van op grote hoogte op je vijanden neerstorten en flink wat schade aanrichten, maar kan je ook dashen om vijanden te ontwijken. De eerste minuten moet je nog wat wennen aan die krachten, zeker in combinatie met normale wapens. Zelfs voor een geoefende gamer is het niet altijd even eenvoudig om snel te dashen en ondertussen ook nog het overzicht te houden, zeker in een snelle shooter als Rage 2.
Want snel, dat is deze game zeker. In tegenstelling tot bij andere shooters zal je hier maar zelden rust nemen om even veilig in een hoekje te kruipen. De aanval is hier de beste verdediging en een flink aantal vijanden zijn ook gewoon gemaakt om van dichtbij afgeknald te worden met een stevige shotgun. De gameplay is dan ook niet gemaakt voor gamers die even rustig een potje willen spelen. Tijdens gevechten word je langs alle kanten bestookt en moet je constant in beweging blijven om te overleven.
Rage 2 zou natuurlijk geen Rage 2 zijn als de game niet vol voertuigen zit. Met de hulp van Avalanche heeft id Software dan ook een grote wereld gecreëerd met een flink pak voertuigen ter beschikking. Dat gaat van snelle racebolides, tot zwaar bewapende trucks die vooral dienen om alles en iedereen aan gort te schieten. Rage 2 belooft dan ook een grote wereld, met verschillende gebieden, en verschillende facties die je het leven zuur kan maken.
Grafisch is Rage 2 zeker en vast geen hoogvlieger. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de open wereld waar voor werd gekozen, maar we hebben het gevoel dat het zelfs dan nog steeds een tikkeltje beter had gekund. Niet dat die mindere grafische pracht stoort tijdens de chaotische vuurgevechten en als we moeten kiezen tussen een hoge framerate of prachtige graphics, dan kiezen we in dit geval toch voor die hogere framerate.