HappyPlayTime helpt vrouwen masturberen
Games worden tegenwoordig vaker en vaker gebruikt met een direct educatief doel of om mensen bewust te maken van iets. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje dat je leert hoe je je als automobilist veilig verplaatst, zowel voor jezelf als voor andere weggebruikers. Uiteraard is zo'n game dan niet GTA, maar een spel dat in opdracht van bijvoorbeeld een overtheid of automobilistenvereniging is gemaakt. Natuurlijk zijn er ook andere initiatieven, zoals HappyPlayTime, dat tracht om het taboe op masturbatie bij vrouwen aan te pakken.
De makers van HappyPlayTime vinden dat seksualiteit, waarbij je seksueel plezier zowel ontvangt als geeft, erg belangrijk is en dat masturbatie daar integraal deel van uitmaakt. Hun redenering is namelijk dat je die seksuele bevrediging niet kan uitwisselen met iemand anders als je je eigen lichaam niet kent. Masturbatie wordt dan ook gezien als een "fundamentele levensles".
Jammer genoeg stellen de makers van HappyPlayTime vast dat er nog steeds een groot taboe rust op masturbatie bij vrouwen en om daar wat aan te doen is dus een game app in het leven gebracht, die uiteraard samenhangt met nog een bredere campagne errond. Het spelletje zelf is momenteel nog niet beschikbaar, maar onderstaande screenshots geven wel al een beeld van wat de bedoeling is.
Happy, de mascotte van de game die beschreven wordt als "your friendly, neighborhood vagina", leert je hoe je als vrouw moet of kan masturberen. De eerste les gaat blijkbaar over de anatomie van het vrouwelijke geslachtsorgaan en wat je ermee kan doen om het te stimuleren. Hoe uitgebreid het spelletje precies is, is voorlopig niet bekend. Het is dus niet geweten of er ook aandacht wordt besteed aan andere erogene zones. De mogelijkheid van touch controls lijkt alleszins wel goed benut te worden.
De makers van HappyPlayTime geven overigens toe dat het allemaal wat extra ludiek gemaakt is om het extra toegankelijk te maken. Men hoopt dat vrouwen via de game hun eigen lichaam meer leren kennen en ook meer durven verkennen, terwijl de app het onderwerp in een bredere context ook bespreekbaarder zou moeten maken.